Waarom is je huid reinigen zo belangrijk? 

01-05-2022

Waarom is je huid reinigen zo belangrijk? Je huidreiniger is wellicht het meest onderschatte product onder de skincareproducten. Je kan dan nog de properste persoon uit de hele wereld zijn. Sowiso komt je huid in aanraking met vervuilende factoren. Dus wat je ook doet je huid wordt vuil en vies, wat tot verstopte poriën , irritatie,... kan zorgen. Op lange termijn zal je er grauw en grijzig uit gaan zien . Tenzij je dit aanpakt en aan de slag gaat met een 1e belangrijke stap in je huidverzorging : REINIGEN . 

Een goede reiniging zorgt trouwens ook voor een belangrijke stap naar een vlekkeloze make-up . Download hiervoor zeker ook even ons GRATIS E-BOOK !

Waarom is je huid reinigen zo belangrijk ?
Valkuilen...  

Vaak denkt met dat je gezicht reinigen niet zo nodig is omdat dit de natuurlijk beschermlaag zou verwijderen. Dit heeft niet echt betrekking op het feit dat je je huid niet zou mogen reinigen, want je huid NIET reinigen gaat op lange termijn eerder nefast zijn voor de conditie van je huid.

Het heeft eerder te maken met de keuze van de juiste producten voor jou specifieke huidtype . Dus je hoort me al komen. Laat je niet vangen aan al die praatjes over wonderbaarlijke reinigers die je de eeuwige jeugd beloven . Cleansers zijn in de eerste plaats bedoeld om ''dingen'' te verwijderen, niet om bv anti-aging toe te voegen. Als je wil toevoegen ga je dit het beste doen met aanvullende producten zoals serum, moisurizer,... 

Laat je ook niet vangen aan het feit dat hoe meer je zou reinigen hoe beter dit is voor de huid . Teveel reinigen gaat eigenlijk averechts effect geven en je natuurlijke beschermlaag aantasten. Dus hou het bij 1 keer 's morgens en 1 keer 's avonds. 's Morgens is de reiniging minder intensief dan ' s avonds omdat je dan het meeste ''vuil'' van overdag moet verwijderen .  Denk eens na mocht je al dit vuil in combinatie met make-up, cremes,... niet verwijderen ... Welk resultaat zou je hiervan krijgen ? Je brengt als het ware stoffenlaagjes aan over de huid en de poriën waardoor je huid niet goed meer zal kunnen ademen . Bovendien gaan je andere producten veel minder hun werk kunnen doen waardoor je veel minder resultaat zal hebben . Laat dus je huid ADEMEN ... het zal je eeuwig dankbaar zijn . 

Waarom is je huid reinigen zo belangrijk ?
Reiniging per huidtype.

Bij het reinigen van de huid is het heel belangrijk te weten welk huidtype je hebt zodat je zelf je meest geschikte Cleanser kan uitzoeken. 

1 Gouden tip : Gebruik van reinigingsproducten dii alcohol of zeep bevatten kan nefast zijn voor de huid. Deze gaan de huid uitdrogen en de zuurtegraad verstoren met alle gevolgen van doen.  Dit is eigenlijk van toepassing voor alle huidtypes  maar voor de normale en vette huid kan eventueel wel eens een uitzondering gemaakt worden . Alhoewel ik hier nooit voorstander zal van worden . 

Maar laat ik nu eerst even de huidtypes overlopen :

Droge huid

Net zoals ik hierboven zei gebruik je bij een droge huid NOOIT een reinigingsproduct dat alcohol of echte zeep bevat. Dit zal je huid alleen nog maar verder uitdrogen en je zuurtegraad serieus aantasten en dat willen we ook niet. Kies daarom bij een droge huid voor een romige gezichtsreiniger, een gezichtsreiniger op basis van olie of een milde reinigingsmelk.

Vette huid

Bij een vette gezichtshuid wordt vaak aangeraden om liever geen reinigingsproduct met olie te gebruiken. Echter zijn er reeds veel Cleansing oils op de markt die perfect kunnen gebruikt worden bij een vette huid. Door de mix van bepaalde oliën zij deze namelijk in staat om de vochtbalans van de vette huid te reguleren en de talgproductie te vertragen. Dus laat je daardoor zeker niet misleiden. Gebruik tijdens de gezichtsreiniging ook het best lauwwarm water. Naast een Cleansing oil kan je ook altijd verder met een milde reiniging en een antibacteriele gezichtsreiniging..

Gemengde huid

Voor de gemengde huid kun je het beste gebruik maken van milde reinigingsproducten. En we vallen in herhaling door hier nogmaals te wijzen dat je nooit een gezichtsreiniger op basis van alcohol of echte zeep mag gebruiken. Net zoals bij een droge huid.

Normale huid

De normale huid is relatief makkelijk te reinigen. Een milde gezichtsreiniger is prima.

Gevoelige huid

Dit huidtype reinig je met natuurlijke milde gezichtsreinigers. Hypoallergeen gezichtsreinigers voor de gevoelige huid zijn goed als er geen parfum, alcohol, zeep en dergelijke inzitten.

Waarom is je huid reinigen zo belangrijk ?
Boost je reinigingsroutine

Eens je je geschikte reiniging gevonden hebt kan je misschien wel het gevoel hebben dat deze niet "voldoende" is om je gezicht helemaal proper te krijgen. Wel dan kan je je reinigingsroutine nog altijd een beetje boosten . Ik geef je graag nog enkele tips :


Dubbele Reiniging:

Ben je niet overtuigd van enkel je basisreiniging dan kan je kiezen om soms ook te kiezen voor een dubbele reiniging . Denk hier bijvoorbeeld aan wanneer je een avondje uit  geweest bent en je net dat tikkeltje meer make-up hebt aangedaan . Dan is een dubbele reiniging ideaal . 

Starten doe je met een Cleansing Oil omdat deze bijna alles van make-up ( ook waterproof) en vuil gaat verwijderen. Daarna ga je over om een Cleansing Cream of Gel. Deze zal je huid van de overgebleven vuilrestjes en ook het overtollig vet van de cleansing oil ontdoen . 

Reinigingsapparaat:

Voor een nog diepere en betere reiniging kan je een reinigingsapparaatje toevoegen aan je routine. Enerzijds heb je de gewone reinigingsborsteltjes maar anderzijds heb je ook reinigingsapparaatjes op batterijen . Deze laatste zijn de meest getest  maar helaas ook de prijzigste . Maar wees gerust onder minder prijzige en batterijloze zitten even goede alternatieven. Zolang je maar zachtjes tewerk kan gaan ben je goed bezig !


Dus Chop Chop ... Ga aan de slag met een goede gezichtsreiniger ! You wil be very Gratefull for that ! 

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Onze blogs automatisch in je mailbox ?

Registreer dan hier : Aanmelding Blogs

Wil je aan de hand van deze blog inspiratie op doen ?

Breng zeker een bezoekje aan onze webshop: www.beautique4everyone.be

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!