Young Living

Wie is Young Living?

Young Living is opgericht door D. Gary Young in 1993 en wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne essentiële oliebeweging. Na meer dan twee decennia geleden de kracht van etherische oliën te hebben ontdekt, heeft Gary zijn passie omgezet in zijn levenswerk. Met zijn diepgaande kennis heeft hij miljoenen mensen kunnen inspireren en informeren over de voordelen van essentiële oliën.

Het merk heeft het grootste assortiment aan essentiële oliën en melanges gecreëerd, allemaal met als doel mensen te stimuleren om een leven van welzijn, overvloed en ambitie na te streven. Wat Young Living uniek maakt, is dat het als enige bedrijf de kwaliteit en zuiverheid van de oliën kan garanderen. Dit komt doordat ze hun eigen boerderijen beheren, waarbij geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt en de gewassen niet genetisch worden gemanipuleerd.

Het unieke 'Seed to Seal' proces, waarbij elk aspect van de productie streng wordt gecontroleerd, zorgt ervoor dat de oliën puur en van de hoogste kwaliteit blijven, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje. Met Young Living ben je verzekerd van de meest pure en hoogwaardige producten die bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Wat maakt de essentiële oliën van Young Living zo bijzonder?

Young Living produceert essentiële oliën van therapeutische kwaliteit, wat betekent dat ze daadwerkelijk kunnen bijdragen aan je algehele welzijn. Om de beste oliën te kunnen produceren, stelt Young Living hoge eisen aan haar productieproces. Dit resulteert in oliën van de hoogste kwaliteit, puur en rijk aan therapeutische waarde, zonder genetische manipulatie of schadelijke chemicaliën.

Al meer dan 25 jaar staat puurheid en kwaliteit bij Young Living centraal. Als enige essentiële olieleverancier ter wereld beheren ze hun eigen boerderijen, verspreid over 8 locaties wereldwijd.

Young Living volgt het 'Seed to Seal' beleid, wat betekent dat ze elk aspect van het productieproces, van het zaadje tot aan het verzegelen van de flesjes, in eigen beheer hebben. Alle producten worden zorgvuldig gecontroleerd door zowel Young Living zelf als door externe partijen.

1. SEED (Zaad)

Krachtige, effectieve essentiële oliën vinden hun oorsprong in zaden en planten die zorgvuldig worden geselecteerd op hun vermogen om hoogwaardige essentiële olie te produceren. Bij Young Living worden alleen zaden gebruikt die wetenschappelijk zijn geselecteerd vanwege hun potentie om planten voort te brengen met de hoogst mogelijke niveaus van bioactieve stoffen.

2. CULTIVATE (Teelt)

Young Living heeft door de teelt op haar acht boerderijen een diepgaande expertise ontwikkeld in het produceren van zuivere en krachtige essentiële oliën. Deze kennis wordt wereldwijd verspreid naar zusterbedrijven die hetzelfde Seed to Seal principe hanteren, waardoor de groeiprocessen voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van Young Living.

3. DISTILL (destilleren)

Destilleren: Young Living maakt gebruik van een combinatie van traditionele en moderne destillatietechnieken. Dit gebeurt bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige stoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatieronde.

4. TEST (testen)

Bij Young Living ondergaat elke essentiële olie strenge tests om ervoor te zorgen dat de optimale bioactieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Deze tests worden uitgevoerd in de eigen interne laboratoria van Young Living en worden aangevuld met controles door externe partijen. Zo wordt gegarandeerd dat aan de internationale normen voor zuiverheid en potentie wordt voldaan en zelfs overtroffen.

5. SEAL (verzegelen)

Zodra een essentiële olie aan alle strenge eisen voldoet, wordt elk flesje zorgvuldig afgesloten en geïnspecteerd in het Seed to Seal-proces voordat het wereldwijd naar onze leden wordt verzonden.

Waarom Young Living oliën kiezen?

Je vraagt je misschien af: "Ik kan toch overal een flesje olie kopen, en vaak nog goedkoper ook?" Dat klopt, er zijn tal van aanbieders op de markt, maar vaak is de olie niet van 100% essentiële kwaliteit. Hoewel deze oliën prima zijn voor geurdoeleinden, missen ze vaak de therapeutische kwaliteit die essentieel is voor effectieve toepassing. Daarom kiezen wij bewust voor de oliën van Young Living.

We zijn er dan ook van overtuigd dat deze oliën een echte meerwaarde bieden in onze arrangementen zoals de Gezichtsverzorging, Aroma Bliss en Raindrop Technique