8 Beautyvoornemens voor 2022

09-01-2022

8 Beautyvoornemens voor 2022 .... Ben jij er klaar voor ? 

Met een frisse start en nieuwe voornemens wordt 2022 helemaal jouw jaar! Daarom geef ik je mijn to-do-list met 8 beautyvoornemens om dit jaar nóg meer te stralen!

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 1- Haal altijd je make-up van het gezicht voor het slapengaan 

Slapen zonder je make-up te verwijderen kan erg ongunsitg zijn voor de huid ! Blijf dus je routine volgen en reinig je gezicht goed voordat je naar bed gaat. Zo voorkom je verstopte poriën en onzuiverheden, en help je de huid herstellen. Door zorgvuldig je make-up te verwijderen ga je ook huidveroudering tegengaan en zal je veel minder last krijgen van minder mooi ogende oneffenheden zoals puistjes ed ... 

 Wist je trouwens dat Oogmake-up meestal deeltjes achter laat  die donkerder zijn dan de huid rond de ogen. Naar bed gaan zonder je make-up te verwijderen, kan dus donkere kringen verergeren. Als je een paar minuten de tijd neemt om je mascara en oogschaduw te verwijderen,  zal je merken dat je gezicht er frisser en jonger uitziet.

Ook voor de  huid rond en van je lippen is het belangrijk om je make-up te verwijderen! Hier wordt vaak het minste aandacht aan besteed.. Maar net doordat hun huid  gevoeliger is dan de huid op andere delen van je gezicht is  extra zorg vereist om gehydrateerd en gezond te blijven. Verwijder je je make-up niet, zal de huid rond en van je lippen vocht verliezen en zullen je lippen er droog of gesprongen uitzien.

Perfect voor je avondroutine: Novage Facial Cleansing Oil!  Met dit product haal je in 1 keer alle make-up van je gezicht ... ook waterproof oog-make-up ... Handiger kan het dus niet zijn denk ik! 

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 2- Bescherm je huid elke dag tegen de zon

Je huid heeft veel te lijden onder de zon, dus sla je zonnebescherming niet over - anders zou dat zonde zijn van alle moeite die je steekt in een vlekkeloze huid! 

Ook al is er geen of slechts een klein voorjaarszonnetje, we blijven constant blootgesteld worden aan UV-A (Aging= rimpels) en UV-B (Burning=verbranding). Deze dringen diep in de huid en kunnen voor schade zorgen. Dit zal zich pas na 10-15 jaar uiten in pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en/ of rimpels. In het ergste geval kan je zelfs huidkanker ontwikkelen.  Zeker bij de lichtere huidtypes schuilt hier het grootste risico. Maar ook al verbrand je niet of nauwelijks, je huid kan zeker in de diepere lagen schade oplopen.

Start dus elke dag met een Spf30 over je dagverzorging te doen of gebruik een dagcreme waar reeds een SPF in verwerkt zit !

Zorg ook dat je altijd de beste vriend van je huid overal mee naartoe neemt zodat je nooit voor verrassingen komt te staan : Novage Day Shield SPF50 UVA/PA++++ Advanced Skin Protector

                                                           Optimals Multi-Protection UV-Day Shield SPF50

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 3- Slaap voldoende

Wanneer je slaapt, heeft je lichaam tijd om te herstellen. Een goede nachtrust is dan ook essentieel voor een gezond lichaam en een stralende huid! Het aantal uur slaap dat je effectief nodig hebt hangt grotendeels af van persoon tot persoon . Minimum wordt 8 uur aangenomen als voldoende rust . Maar niet iedereen heeft effectief 8 uur nodig . Zoek daarom voor jezelf uit hoeveel uur jij nodig hebt om voldoende rust te kunnen hebben . 

Voldoende slaap is essentieel om goed te functioneren, zowel fysiek als mentaal:

  • Tijdens de slaap herstelt je lichaam. Onder andere je spieren recupereren van de geleverde inspanningen.
  • Ook je brein heeft nood aan rust: je hersenen verwerken alle opgedane indrukken en informatie.
  • Tot slot vinden er tal van automatische processen plaats als je slaapt. De hoeveelheid stresshormonen neemt bijvoorbeeld af, terwijl groeihormonen toenemen.

Dus Tjop Tjop dit jaar kruipen we allemaal net dat ietsje langer onder de wol ! 

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 4- Houd je handen gehydrateerd 

 Je handen zijn, naast je gezicht, jou persoonlijk uithangsbord. Ze maken nu eenmaal een eerste indruk als je iemand de hand schudt of vriendelijk naar iemand zwaait . Daarom wil je natuurlijk dat je handen zo zacht, glad en gezond mogelijk zijn.

Het lijkt misschien gemakkelijk om voor je handen te zorgen, maar het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken om ze te wassen en te hydrateren zodat je geen droge en gebarsten huid krijgt. Ze zijn trouwens 1 van de eerste lichaamsdelen die tekenen van veroudering vertonen. Geef je handen dus de liefde die ze verdienen .Het is ook belangrijk om je handen tegen irriterende dingen te beschermen, zoals de zon, water en huishoudelijke klusjes. 

Je handen wassen blijft een belangrijk dagelijks gegeven om bacteriën, virussen,... tegen te gaan. Maar het vele wassen zal  ze uitdrogen en zo ontstaan er  wondjes en kloofjes. Minder wassen is echter geen optie, maar je kan wel een ander soort zeep gebruiken. Een milde, voedende handzeep is ideaal om je handen te wassen, en dan liefst eentje zonder parfum.

Gebruik daarbij dagelijks een hydraterende handcreme en daar zijn de mooi verzorgde handjes ! Ben je vaak onderweg ? Stop dan een verzorgende  Hand Cleanse Gel en  handcreme in je tas, zodat je die meerdere keren per dag kan gebruiken. 


8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 5- Drink meer water 

Water voert gifstoffen af uit het lichaam, wat je huid gehydrateerd en zacht houdt en ten goede komt aan de hersenen en je algemene welzijn. 

Je kan water vergelijken met een treintje dat door het lichaam gaat en ervoor zorgt dat stoffen  van A naar B verplaatst worden  ! Zodra je water drinkt zet het treintje aan en stopt het bij al je organen om water af te geven zodat ze goed kunnen functioneren . Het allerlaatste orgaan is onze huid ... dus logisch dat, als je te weinig water drinkt, het treintje ook geen water meer zal hebben om aan de huid te geven . 

Voldoende water drinken is dus de boodschap ! Anderhalf tot 2 liter water per dag is daarbij echt het minimum. 

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 6- Gebruik gezichtsmaskers 

 Door regelmatig gezichtsmaskers te gebruiken die passen bij wat je huid nodig heeft, verbeter je de kwaliteit van je huid. Breng een of twee keer per week een gezichtsmasker aan als vast onderdeel van je beautyroutine. Zo breng je je Skincareroutine naar een hoger level ! 

Een regelmatig gezichtsmasker reinigt  de huid nog veel dieper dan wanneer je enkel een dagelijkse gezichtsreiniger gebruikt . Een Facecleanser verwijdert dan wel make-up, oliën en vuil; een facemask gaat nog veel dieper in de huid dringen waardoor dode huidcellen verwijderd en verstopte poriën ontstopt worden.  Je zal direct een zichtbare verbetering van de huid zien ... 

Een gezichtsmasker geeft ook een boost aan de huid  waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Het drogen en verharden van het masker op de huid zorgt voor een betere circulatie. Hierdoor worden voedingsstoffen beter vervoerd. De huid zal zachter,gladder aanvoelen en je krijgt een verbeterde huidtint. 

Naast al deze voordelen zorgt een gezichtsmasker ervoor dat andere huidverzorgingsproducten beter zullen helpen. De huid zal deze producten beter kunnen absorberen.  En Last but not least : Een heerlijk gezichtsmaskertje zorgt ook nog eens voor extra me-time en ontspanning. Waar we allemaal zeker wel eens nood aan hebben. 

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

Tip 7- Lachen is gezond  

Je weet wat ze zeggen: "De beste ronding van het hele lichaam is je glimlach." Als je lacht, ontspant je lichaam en gaat je hart langzamer kloppen. Doe daarom elke dag minstens één ding dat een glimlach op je gezicht tovert! 

Lachen gaat je immuunsysteem versterken omdat er extra witte bloedcellen worden aangemaakt die virussen gaan opruimen en waardoor je dus minder vatbaar bent voor infecties ? 

Door te lachen komen er ook stoffen in de hersenen vrij zoals het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding en zorgeloos en opgewekt gevoel en ze  dragen  bij aan een positief effect op het immuunsysteem. 

Tijdens het lachen zal je hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt je bloed sneller rondgepompt. Bovendien is lachen een ideale training voor je buikspieren. Misschien heb je weleens buikpijn gevoeld na het lachen, dat zijn je buikspieren die zich hebben moeten aanspannen.

Lachen maakt een mens ook veel gelukkiger waardoor men meer zelfvertrouwen gaat uitstralen en veel aantrekkelijker zal zijn. Een glimlach op je gezicht zal je toegankelijker maken voor anderen en dat maakt dat je makkelijker verbinding krijgt met de mensen om je heen.

8 Beautyvoornemens voor 2022 :

 Tip 8- Volg een dagelijkse huidverzorgingsroutine

Spreek met jezelf af dat je elke ochtend en avond twee minuten vrijmaakt om een verjongende huidverzorgingsroutine te volgen - reinigen, ogen, boosten en hydrateren! Kies de Skincareroutine die het beste past bij jouw huidbehoeften.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Ze fungeert niet alleen als een waardevolle, beschermende barrière, maar heeft ook nog allerlei andere belangrijke functies. Zo maakt onze huid onder andere vitamine D aan, helpt ze bacteriën en schimmels buiten ons lichaam te houden en regelt ze onze lichaamstemperatuur. Je huid goed verzorgen, is daarom erg belangrijk - ze gaat immers je hele leven mee!

Gebruik je de verkeerde verzorging, dan kan je huid er grof en grauw uit gaan zien. Door de juiste skincareroutine en de juiste producten dagelijks toe te passen, kan jij ervoor zorgen dat jouw huid er gezond uit ziet en ook blijft. Hierbij is het belangrijk om uit te zoeken welke producten voor jouw huid wel en niet werken.


Ben jij er klaar voor na deze super inspirerende tips om stralend door 2022 te gaan ? Ik ben benieuwd ... Laat het me even weten in een comment onder deze blog ! 

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Onze blogs automatisch in je mailbox ?

Registreer dan hier : Aanmelding Blogs


Wil je aan de hand van deze blog inspiratie op doen ?

Breng zeker een bezoekje aan onze webshop: www.beautique4everyone.be

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!