Luxe Gua Sha Gezichtsverzorging met mineralen en lichttherapie

Gua Sha: een traditionele medische behandeling uit China

Al eeuwenlang bekend in China en nu ook steeds populairder in het Westen: de gua sha massage (of guasha). Het woord 'Gua' betekent letterlijk 'schrapen', terwijl 'Sha' refereert aan 'vastzittende energie'. Met andere woorden: het verwijderen van energieblokkades die zich in verschillende delen van het lichaam ophopen.

Een gua sha steen wordt gebruikt om energetische blokkades op te lossen en vastzittende afvalstoffen uit het lichaam te masseren. Je kunt een guasha massage laten uitvoeren, maar je kunt ook zelf aan de slag met een (gezichts)massage. 

Om te begrijpen waarom gua sha massages zo gewaardeerd worden, is het nodig om het moderne, westerse perspectief op gezondheid een beetje los te laten. In de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) wordt gezondheid namelijk op een heel andere manier benaderd dan hier. Dat betekent echter niet dat TCG behandelingen hier niet populair zijn; integendeel, denk aan acupunctuur, cupping, de Chinese kruidenleer en voetreflexologie. Bij al deze behandelingen staat één ding centraal: Qi, de levensenergie.

Qi; levensenergie

Wellicht ben je bekend met 'qi' (of: chi) uit de Feng Shui. Volgens deze Chinese filosofie is het van belang om deze energie vrijelijk door je huis te laten vloeien. Want wanneer de levensenergie, die overal aanwezig is, onbelemmerd kan bewegen, bevordert dit harmonie, geluk en innerlijke rust. Deze principes gelden ook voor het lichaam, zoals de TCG uitlegt. Als energie vrijelijk kan circuleren in je lichaam, leidt dit tot kalmte, evenwicht en verlichting van klachten. Veel oude Chinese behandelingen zijn gebaseerd op het losmaken van vastzittende, geblokkeerde energie, zodat de levensenergie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Voordelen van Gua Sha therapie

Spanningen, stress en emoties kunnen ervoor zorgen dat levensenergie ergens in je lichaam vast komt te zitten, wat kan leiden tot klachten. Met een gua sha massage bevorder je de soepele doorstroming van energie en bloedcirculatie, wat diverse voordelen met zich mee kan brengen:

- Het positief beïnvloeden van je bloedsomloop;

- Het afvoeren van opgehoopte afvalstoffen in het lichaam;

- Het geven van een 'liftend effect' aan je gezicht;

- Het in balans brengen van emoties;

- Het ontspannen van je lichaam.

Toepassing van Gua Sha in onze Feelgoodbox

In onze Feelgoodbox gaan we voor Energetic Beauty maar ook voor ultieme luxe en wellness!  In ons exclusieve Gua Sha arrangement combineren we de eeuwenoude voordelen van Gua Sha met de krachtige eigenschappen van Iris et Opale, ons hoogwaardige skincaremerk. 

Wat maakt dit arrangement zo speciaal en wat kan je verwachten tijden deze Luxe Gua Sha gezichtsverzorging met mineralen en lichttherapie?

Onze producten van Iris et Opale zijn verrijkt met minerale stenen, waardoor je tijdens de hele behandeling extra profiteert van hun heilzame effecten. En alsof dat nog niet genoeg is, voegen we ook een kleine sessie rood lichttherapie toe aan de mix! 

Lichttherapie wordt tegenwoordig ingezet voor diverse huidproblemen, zoals acne, roodheid, fijne lijntjes, littekens en meer. Met ons arrangement omarm je dan ook de voordelen van de moderne technologie en de tijdloze schoonheidstradities. 

Tijdens onze Luxe Gua Sha behandeling stimuleren we de voordelen van de minerale stenen nog eens extra met rood lichttherapie. Dit biedt op zijn beurt ook nog extra voordelen voor je huid: 

- Stimulatie van collageen en elastineproductie voor een stevigere, strakkere huid.

- Verbetering van de bloedcirculatie en celvernieuwing.

- Vermindering van pigmentatie en verbetering van hydratatie.

Duur en kosten :

* Een enkele sessie duurt ongeveer 1,5 uurtje en kost 70 euro. 

* Een sessie in combinatie met een Aroma Bliss duurt ongeveer 2.5 uur en kost 100 euro

Kom langs en trakteer jezelf op een verwenmomentje dat je huid zal doen stralen en je geest zal kalmeren. Je verdient het!