Zeg niet zomaar rood tegen ROOD !

23-03-2022

Zeg niet zomaar rood tegen rood ! Kleuren zijn overal... Modekleuren , chakrakleuren, mediakleuren, make-upkleuren,interieurkleuren,... We kunnen er niet omheen en eigenlijk staan we er niet bij stil dat werkelijk alles een kleur heeft en dat we dus elke seconde getriggerd worden door kleuren . Kleuren zijn een evidentie geworden en  velen onderschatten dan ook de grote invloed die kleur heeft op het welzijn van lichaam en geest ! Kleuren geven vibraties af die waargenomen worden door onze ogen, waardoor ze niet alleen invloed hebben op onze emoties maar ook op onze bloeddruk, ademhaling en zelfs onze lichaamstemperatuur! Dus als je het goed samenvat heeft iedereen kleur nodig om zich goed te voelen. Daarom vind ik het belangrijk om jullie hier even attent op te maken en dieper in te gaan op bepaalde kleuren!

Betekenis

Vandaag wil ik je meenemen in de wereld van het kleur ROOD :

Passie, liefde, hartjes, vuur, ... dit zijn zeker en vast 1 van de eerste zaken die bij jou opkomen wanneer je denkt aan rood . Maar rood betekent zoveel meer dan dat... 

Wist je dat rood ook de kleur  is van kracht, fysieke energie en vastberadenheid ? 

Helaas kan rood ook een negatieve betekenis hebben ... denk maar aan oorlog, bloed, geweld ,... Maar daarover wil ik het niet hebben vandaag!

Spirituele betekenis:

In de spirituele wereld is de eerste chakra de rode chakra ofwel de wortelchakra genoemd. De rode kleur kan je herleiden naar het fysieke lichaam, zoals de spieren. Maar je kan dit ook  herleiden naar  de aarde want vaak wordt de energie van moeder aarde geassocieerd met de kleur rood.

De kleur rood staat ook voor passie, agressie, energie, activiteit, warmte en liefde.

Rood als modekleur

Ikzelf ben een echte modefanaat in die zin dat ik niet echt meega in de trends MAAR ik zal dragen wat ik graag draag. En ik ben ervan overtuigd dat het dragen van bepaalde kledingstukken en/of make-up in een bepaalde kleur zal zorgen dat je je veel beter voelt in je vel.   Draag je rood dan zal dit  moed  en kracht uitstralen.

Vrouwen die bv een rode lipstick dragen brengen hiermee al eeuwenlang een echt powerstatement over ! Denk maar aan Cleopatra... DE POWERVROUW van de Egyptenaren . Zij was vooral gekend om haar zwart geblakerde ogen maar ook haar knalrode lippen. 

In de tijd van Cleopatra bestond de lipstick zoals wij ze kennen natuurlijk nog niet ... Maar deze Egyptische Koningin verkreeg haar mooie rode lippen met een mengsel van fijngemalen restjes rode kevers ! Ik denk niet dat we hier vandaag nog veel zin in zouden hebben om met fijngemalen kevers aan de slag te gaan maar ik wil gewoon maar even aantonen dat rode lipstick echt wel staat voor POWER !

"There's a shade of red for every woman !" - Audry Hepburn-

Zoals jullie wel zullen opgemerkt hebben wil ik jullie enthousiast maken om rood toch iets meer te integreren in jullie persoonlijke leven zodat jullie de kracht van deze prachtige kleur kunnen ervaren ! 

Maar ik ben er mij ook van bewust dat er velen denken dat rood niet echt aan hen besteed is . Wel laat ik je zeggen dat rood een kleur is die op één of andere manier bij IEDEREEN goed gaat want deze is reeds van nature uit bij iedereen aanwezig op de lippen en de wangen ! 

Het is gewoon een kwestie van de JUISTE rode tint te kiezen en deze op de juiste manier aan te brengen in de make-up of toe te passen in je kledij. Zo kan je bv kiezen voor baksteenrood, vuurrood, scarlet red,... noem maar op ! Of je kan kiezen voor een felle rode lipstick , of deze meer vervagen ... OF kies je misschien voor een Blush ? Want deze zijn ook hot en trendy nu ! OF misschien nog beter : Heerlijk fel gekleurde rode nageltjes op handen en / of voeten ! Hoe powerfull is dat niet ?