Skincare, zo doe je het !

26-06-2021


Skincare in een wereld van strakke schema's, schadelijke vervuiling, chemisch beladen producten, hoge angst en overbelasting van milieutoxines. Het is tegenwoordig onmogelijk voor onze huid om de effecten van dit alles niet te voelen en te laten zien! Gelukkig kun je met een beetje toewijding de natuurlijke schoonheid van uw huid behouden! 

Ik krijg vaak te horen ... Ik heb al die potjes en pulletjes niet nodig ... dat is overbodige luxe ... Maar wat velen niet begrijpen is dat wanneer je er goed uit ziet je ook veel krachtiger in het leven zal staan. Wanneer we bovendien ook nog het beste resultaat willen halen uit onze make-up, dan is een dagelijkse skincareroutine onontbeerlijk ... 

Maar hoe begin je  hier aan ? 

Blijf lezen om enkele tips en eenvoudige methoden te krijgen om stress te verminderen, je stralende huid te behouden en de tekenen van veroudering te verminderen!

Ik nodig je ook graag uit om mijn GRATIS E-Book te downloaden zodat je nog meer extra tips krijgt om stralend door het leven te gaan ! 

Wist je trouwens dat ik van elke blog ook een filmpje maak op YouTube ? Misschien vind je dit eenvoudiger dan een hele tekst te moeten lezen . Dus wil je deze blog 'bekijken'? Ga dan naar mijn YouTube-kanaal !

Skincare,

zo doe je het : Je huid reinigen

De eerste stap in de zorg voor je huid is om deze goed te reinigen! Transpiratie, vet, stof, muffe make-up, vuil en bacteriën verzamelen zich allemaal op uw huid en moeten volledig worden verwijderd. Er zijn veel verschillende huidtypes; vettig, droog, gevoelig en gevoelig voor acne. Reiniging helpt de huid te reinigen, de poriën te openen en zorgt ervoor dat de huid de producten die u gaat aanbrengen het beste kan absorberen. Als je make-up draagt, wil je misschien eerst een make-up remover gebruiken om het grootste deel van de make-up van je gezicht te krijgen voordat je het schoonmaakt.

Om goed te reinigen, begin met het bevochtigen van je gezicht met lauw water. Breng de cleanser die het beste is voor uw huidtype aan op je gezicht en nek en masseer zachtjes in een cirkelvormige, opwaartse beweging gedurende ten minste vijf minuten (duur hangt ook af van de instructies die bij de cleanser worden geleverd die u gebruikt). Verwijder met een vochtig washandje en lauw water om ervoor te zorgen dat alle resten van het gezicht worden verwijder. Let op dat je geen te heet water gebruikt, dit kan er voor zorgen dat je huid kleine beschadigingen oploopt.

Skincare, 

zo doe je het : Je huid Toniseren

Verstevig vervolgens je huid met behulp van een toner. Deze is belangrijk omdat het helpt bij het verwijderen van eventuele resterende vettigheid op de huid nadat het reinigingsproces is voltooid. Het helpt om poriën te sluiten en de natuurlijke pH van de huid te behouden. Als je graag make-up gebruikt, laat een toner bovendien een gladde schone textuur achter die foundation en poeder veel langer zal vasthouden

Skincare, 

zo doe je het : Je huid voeden

Het voeden van je huid is ook een essentieel onderdeel van elke schoonheidsroutine. Vuil, stof, warm en koud weer, cosmetica en zelfs zonlicht hebben allemaal de neiging om de huid uit te drogen en te beroven van vocht en olie. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat je je gezicht elke avond voor het slapengaan reinigt voor een jonger uitziende huid. Huid "voedingsmiddelen" of moisturizers proberen de voeding aan te vullen in de huid, waardoor de natuurlijke gezondheid van uw huid nieuw leven wordt inblazen.

Nogmaals, verschillende moisturizers werken goed voor verschillende huidtypes. Als je huid meer aan de vette kant is, vermijd dan moisturizers die oliën bevatten en kies in plaats daarvan voor een product met glycerine. Als je een drogere huid hebt, is het aanbrengen van een moisturizer direct na het wassen van je gezicht gunstig om uitdroging te voorkomen en om de moisturizer meteen vast te krijgen. Als je een neutrale huid hebt, kun je meestal wegkomen met het gebruik van een product dat olie of glycerine bevat. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar een product voor neutrale huidtypes.

Skincare, 

zo doe je het :gezichtsbehandeling

Een gezichtsbehandeling is de snelste manier om de vervaagde huid te reinigen, te doen herleven en op te fleuren, waardoor de huid licht, zacht en stralend blijft. Het doet ook grondig werk om 'verbrokkelde' zenuwen te ontspannen, zodat je er niet alleen jonger uitziet, maar je ook frisser en meer ontspannen voelt! Een gezichtsbehandeling een of twee keer per maand zorgt voor een verjongde en frisse huid voor lange tijd!

Als het binnen uw budget is om een spa of professional voor uw gezichtsbehandeling te zoeken, zoek dan iemand die natuurlijke producten gebruikt en aandacht besteedt aan uw huidtype. Als u echter geen tijd heeft of zich de luxe van reguliere salonbehandelingen niet kunt veroorloven, kan je jezelf thuis een gezichtsbehandeling geven! Kies een moment waarop je ongestoord en stil kunt zijn en maak alles klaar voordat je begint, zodat je kunt ontspannen en er echt van kunt genieten!

"Balance your Skin, Mind and Body"

Speciaal voor jou heb ik een kleine routine voor een snelle gezichtsbehandeling thuis:

* Bind je haar weg van je gezicht en nek, gebruik een hoofdband om het resterende haar van je voorhoofd af te houden.

* Begin met het verwijderen van uw make-up met make-up remover en reinig je gezicht en nek met een goede cleanser.

*De volgende stap is een zachte peeling om dode huidcellen, vuil en bacteriën te verwijderen, waardoor de huid de andere producten het beste kan absorberen. Naast de prachtige producten die er op de markt te vinden zijn kan je ook zelf aan de slag met een 

Homemade DIY Gezichtsscrub: 

Mix in een kom 1/2 kopje Biologische Bruine Suiker en 1/4 kopje Avocado Olie. Meng alles goed. Schep een kiwi uit,pureer deze en meng hem vervolgens met de suiker en olie. Bewaar het mengsel in een luchtdichte glazen pot en op  koele plaats voor  maximaal twee weken

* Breng een gezichtsmasker aan  dat geschikt is voor uw huidtype. Breng rijkelijk  op een grondig gereinigd en geëxfoliëerd gezicht en vermijdt het mondgebied en de ogen . Ga vervolgens op je rug liggen en houd het masker 15 tot 20 minuten aan of tot het droog is. 

* Wanneer het masker droog is, was dan uw gezicht en nek met lauw water en houd uw ogen gesloten. Droog je huid en breng je favoriete toner aan die het beste bij je huidtype past.

* Ten slotte, nu de huid grondig is gereinigd, geëxffolieerd en de poriën open zijn, is het tijd om huidserum en / of moisturizer op het gezicht aan te brengen. Besteed wat tijd aan het masseren in het gebruik van opwaartse, cirkelvormige bewegingen.

Skincare, zo doe je het : Je huid masseren

Het masseren van je gezicht is een andere essentiële praktijk voor een gezonde huid en kan ook echt ontspannend zijn! Hoewel het een effectieve manier is om rimpels tegen te gaan, is masseren een langzaam proces en de resultaten ervan zijn alleen duidelijk als het regelmatig voor een langere periode wordt beoefend. Dat gezegd zijnde, lijdt het geen twijfel dat massage zeer gunstig is voor het verstevigen van gezichtsweefsels, het verhogen van de bloedstroom, het stimuleren van zenuwen en dus het stimuleren van de collageenproductie.

Massage is het meest effectief als de huid eerst grondig wordt gereinigd. Vergeet niet om alle sporen van make-up te verwijderen, anders zullen vuildeeltjes uiteindelijk de poriën van de huid blokkeren. Als de huid vettig is, verwijder dan de vettigheid door reinigingsmelk of wat samentrekkende lotion aan te brengen. Vers citroensap is ook zeer effectief in het verwijderen van overtollige vettigheid. Als de huid droog is, gebruik dan een goede moisturizer of olie voordat je hem masseert. 

 Je kan er uiteraard ook voor kiezen te werken met  je eigen 

Homemade DIY massageolie :

Neem 1/4 kopje van je favoriete olie  (amandelolie, avocado-olie of kokosolie zijn allemaal geweldige opties) en Kies vervolgens je favoriete etherische olie of combinatie van oliën en voeg in totaal 1 theelepel toe aan de olie. Meng goed en laat 1 nacht staan. Met deze olie bent u klaar om u zelf te verwennen met een heerlijke massage. 

Nadat je de huid hebt gereinigd, breng je dus het best een goed moisturizer of olie aan. Druk je huid samen  met lichte maar stevige vingers, waarbij u een beetje druk uitoefent. Zorg ervoor dat u de huid stevig vasthoudt en gelijkmatige druk uitoefent. Begin de massage bij de nek en beweg naar boven eindigend bij het voorhoofd of de slapen. Aders en weefsels krijgen een verhoogde zuurstof- / bloedtoevoer door dit proces. De huid rond de ogen is delicaat, dus het is raadzaam om crème op dit deel aan te brengen zonder het te diep in te drukken. Het  duurt 15 tot 20 minuten voor een crème door de huid wordt opgenomen, dus de massage moet zo lang doorgaan. Veeg overtollige crème voorzichtig af als je klaar bent

De kunst van het masseren

Nu zijn er natuulijk heel wat soorten technieken om te masseren . Hieronder doe ik er alvast een paar heel interessante uit de doeken.

* Slow Massage - Dit is de meest voorkomende methode van massage en de meest ontspannende. Het geheim is om langzaam te masseren tijdens het kloppen van de huid. Druk met behulp van het vlezige deel van je vingertoppen lichtjes op de huid met een langzame, strelende beweging. Het proces begint aan de basis van de nek met een lage snelheid. Strelen geeft rust aan de zenuwen en de vibratie is nuttig bij het bedwingen van pijn die kan worden veroorzaakt over gevoeligere gebieden..

* Snelle massage - De voorste helft van beide handpalmen wordt gebruikt om op snelheid te masseren, waarbij ervoor wordt gezorgd dat een cirkelvormige beweging naar boven wordt gemaakt

* Drukmassage - Dit is een methode wanneer langzame, diepe druk wordt uitgeoefend door de vingertoppen en is zeer effectief voor het verwijderen van zakjes onder de ogen.

*Strelende massage - Wangen worden gestreeld met de uiteinden van vingers en lichte streeltjes worden aangebracht van de neus naar de slapen aan beide zijden

* Frictiemassage - Deze massage vereist druk op de huid terwijl deze over de onderliggende bot- en spierstructuren wordt verplaatst. Vingers of handpalmen zijn meestal het beste voor dit type massage en harde bewegingen worden meestal gebruikt op de hoofdhuid terwijl lichte bewegingen worden gebruikt op het gezicht en de nek.

* Piano Playing Movements - Deze oefening ontwikkelt gezichtsspieren en maakt ze stevig. Het moet worden gedaan met de vingers op het hele gezicht, vooral het wanggebied.

Dus daar heb je het! Door deze eenvoudige tips te volgen en consistent te zijn met uw routines, kan je gemakkelijk in een mum van tijd beginnen met een helderdere, gezondere en meer verjongde huid

Helpt dit blog jou? 

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag? 

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload? 

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat? 

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP! "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"