Mondmaskers en Make-up?

22-08-2021

Mondmaskers en Make-up! Mondmaskers zijn al een hele tijd niet meer weg te denken uit het straatbeeld! Maar ik krijg heel vaak de vraag hoe je toch een stralende make-up kan hebben in combinatie met een  mondmasker ! 

Ik zocht het voor jullie uit en geef graag enkele interessante tips !

Liever deze blog bekijken ? Ga dan  naar ons Youtubekanaal !

Al is het verplicht dragen van mondkapjes niet altijd van toepassing, het is toch een flinke aanpassing. Denk maar aan de brildragers onder ons, van wie de brillen beslaan door de warme lucht.  Ook je ademhaling wordt  behoorlijk beperkt. Je krijgt gewoon minder zuurstof binnen en als je dan inademt trekt het mondmasker naar je mond toe." Dit zorgt ook nog eens voor extra onzuiverheden op de huid . Denk maar aan extra puistjes . Heel vervelend dus . 

Daarom is het dan ook belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen . Het is niet omdat de helft van je gezicht bedekt is dat we die moeten verwaarlozen. Houd je verzorgingsritueel aan en verwen je huid met een reiniging, serum, toner en hydraterende crème. En ook af en toe een extra verwennend maskertje !

Mondmaskers en make-up: 

Wees voorzichtig met Foundation !

Of je nu een hele dag een mondmasker hoeft te dragen of enkel om je te verplaatsen voor boodschappen , het blijft aan te raden om voorzichtig om te springen met foundation ! Ga voor een lichte formule die zo weinig mogelijk afgaat en bestand is tegen transpiratie onder je masker! Ook een BB of CC crème is een slimme keuze: deze geeft je huid een subtiele dekking en is zo licht dat je niet eens merkt dat je make-up draagt ! 

Om je foundation nog extra te fixeren breng je best eerst een matterende primer aan. Deze gaat ervoor zorgen dat je foundation goed aan je huid gaat hechten zodat er veel minder restanten op je mondmasker terechtkomen . 

Ook met blush, contour en highlighter kan je op het moment dat je een mondmasker aantrekt, niet veel mee en het zal alleen maar zorgen voor een sneller vuil masker. 

Mondmaskers en make-up:  

Laat je ogen spreken ! 

Aangezien het met een mondmasker moeilijker is om je hele gezicht te laten spreken, kunnen we beter kijken naar wat we WEL kunnen accentueren en in de kijker zetten ! En dat zijn uiteraard onze ogen ! 

Laten we dan ook extra aandacht schenken aan onze mooie kijkers ! Zet je ogen extra in de verf en je 'mondmaskerlook' zal ervoor zorgen dat je je heel de dag stralend in je vel voelt. 

Kies voor kleuren waar je je echt goed bij voelt ! Voor sommige zullen dit warme neutrale tinten zijn , anderen zullen dan eerder iets meer durven voor fellere tinten gaan ! Maar leef je net dat ietsje meer uit met je oogschaduw om die perfecte ooglook te krijgen !

Werk je ooglook af met een goeie mascara, die voor extra volumineuze wimpers zorgt, een goed eyebrowpotlood of -poeder voor mooi afgewerkte wenkbrauwen en eventueel een mooie eyeliner die je ogen volledig doen schitteren . 

Kleine tip: het is misschien gemakkelijker om te kiezen voor waterproof mascara, waterproof eyeliner, waterproof oogschaduw,... als je snel tranende ogen hebt. Maar dit is ook handig als je hoog aansluitend mondmasker draagt.  Het zou wel eens kunnen dat anders je oogmake-up zou uitlopen en er bv. mascara op je masker zou terecht komen . 

Mondmaskers en make-up: 

Verwen je lippen !

Een make-up look is normaal niet volledig af zonder mooi afgewerkte lippen . Maar door het mondmasker hebben we tegenwoordig veel meer kans dat onze lipstick gemakkelijker afgaat! Een matte ultrafix lipstick kan hiervoor de perfecte oplossing bieden. Deze blijft heel lang zitten waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over vlekken op je mondmasker. 

Verzorg ook je lippen net iets extra want door het in- en uitademen durven je lippen wel extra uitdrogen .  Met velletjes en droge lippen tot gevolg ! Dit kan perfect door een lipstick met extra verzorging (wanneer je toch nog dat extra kleurtje wil ) of een goeie lipbalsem (wanneer je gewoon mooi verzorgde neutrale lippen wil ) 

Zo , ik ben benieuwd hoe jij hiermee aan de slag gaat gaan ! Geef gerust een likeje of een comment onderaan deze blog ! 

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"