Mascara... hate it or love it ?

04-09-2021

Mascara... you just hate it or love it ! We herkennen het vast en zeker allemaal .... Geknoei, afbrekende wimpers, uitloop en nog zoveel meer . Mascara aanbrengen kan voor sommigen een hele opgave zijn . Daarom geef ik  graag enkele tips zodat jullie leven er iets zonniger uitziet ;-)

Liever deze blog bekijken ? Ga dan naar ons Youtubekanaal

Mascara... Hate it or love it ? :

Breekbare wimpers

Het vaak aanbrengen van mascara kan ervoor zorgen dat je wimpers heel breekbaar en droog worden . Verzorg je wimpers daarom extra met een serum en behandel ze met zachtheid bij het aanbrengen maar ook bij het verwijderen van mascara . 

Borstel bij het aanbrengen heel zachtjes over de wimperhaartjes en laat je remover eerst even inwerken door een vochtig wattenschijfje eerst op je gesloten ogen te leggen . Vooral Waterproof mascara brengt een hard laagje aan dus is het heel belangrijk je wimpers met de meeste zachtheid te verzorgen. 

TIP: Vervang regelmatig je mascara ... zo om de 3 maand is hij eigenlijk wel aan vernieuwing toe !

Mascara... Hate it or love it ?: 

Knoeien op je oogschaduw 

Mascara breng je doorgaans aan helemaal op het einde van je make-up . Maar kan helaas voor wat geknoei zorgen . 

We worden dan ook helemaal niet blij als we zwarte vlekken zien verschijnen op onze oogschaduw of ergens anders.  Let er daarom op om niet teveel product op je borsteltje aan te brengen en zorg er ook voor dat er geen klontertjes vormen aan het begin en einde van het borsteltje . Veeg desnoods overtollige mascara af aan een tissue. 

Leg het borsteltje tegen de aanzet van de wimpers aan, maar pas op niet té laag om vlekken op je oogschaduw te voorkomen. Maak nu een kleine zigzag-beweging naar de uiteinde van de wimperhaartjes. Herhaal eventueel voor een intenser effect.

Mascara... Hate it or love it ?:

Donkere vlekken onder de ogen !

De meeste onder ons brengen graag nog een extra touch aan op de onderste wimperhaartjes maar dit zorgt meestal ook voor de nodige frustraties met donkere vlekken die onder de ogen verschijnen. Ga daarom best geen extra mascara op het borsteltje doen maar gebruik gewoon de overige mascara van bij je bovenste wimperhaartjes.

Breng de mascara bovendien alleen aan op de wimperaanzet en niet verder uitwerken naar de puntjes . Komt er toch per ongeluk een zwart vlekje tevoorschijn, gebruik dan een wattenstaafje om voorzichtig te corrigeren. 

Mascara... Hate it or love it ?:

6 Manieren om je mascara aan te brengen

Nu je een beetje wijzer bent over waar je best op let bij het aanbrengen van Mascara leg ik je graag ook uit HOE je een mascara kan aanbrengen ! Want er bestaan heel wat manieren om deze zwarte smurie aan je mooie wimpers te laten pronken ! 

Klik HIER voor 6 super ideëen om je mascara aan te brengen : 

Mascara... Hate it or love it ?:

De juiste mascara kiezen ...

Wimpers: ze zijn er in alle vormen en maten! De één wil lange, dikke wimpers, terwijl de ander liever subtiel en elegant heeft. Hoe vind je jouw perfecte mascara-match!

Het borsteltje is het allerbelangrijkst, en kan een enorm verschil maken. Kies daarom het borsteltje dat precies bij jou past. 

Als je dikke, lange wimpers wil, geldt: hoe meer borstelhaartjes, hoe beter! Met veel haartjes kun je veel volume opbouwen.  Door de gebogen vorm bereik je de hele lengte van je wimpers, zodat ze er de hele dag fantastisch uit blijven zien.

Wil je juist hele lange wimpers, ga dan voor een dunner borsteltje. Met een dunner, het liefst taps toelopend borsteltje bereik je eenvoudig de hele wimperlengte. 

In de ooghoeken worden vaak haartjes overgeslagen. Met een kegelvormig borsteltje bereik je de hele breedte van je wimperlijn, zodat je op alle wimpers gelijkmatig mascara aanbrengt en een grotere oogopslag creëert. 

Kun je niet kiezen tussen lengte en krul? Ga dan voor de gulden middenweg: een spiraalborsteltje, waarmee je een fantastisch false lash-effect creëert. 

Voila , ik ben benieuwd hoe jij hiermee aan de slag gaat gaan ! laat gerust een comment na en ik antwoord met veel plezier terug ! 

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"