Make-up bij vette huid !

15-07-2021

Make-up bij vette huid,voor velen een hele uitdaging! Een glimmende huid waarvan de Make-up "afglijdt", poriën blokkeert en huidproblemen veroorzaakt, het is allemaal niet zo evident.  Velen weten niet goed hoe ze hiermee moeten omgaan en begrijpen ook niet altijd hoe een vette huid nu eigenlijk in elkaar zit ! 

Daarom vond ik het wel een goed idee om hier even een blogje over te schrijven ! Om JOU op weg te helpen ! Bovendien heb ik ook enkele linkjes in de tekst en foto's verborgen die je laten uitkomen bij een aantal perfect geschikte producten voor jou vette huid . Klik er gerust even op en ontdek welke productjes ik voor jou geselecteerd heb!

Wist je trouwens dat ik van elke blog ook een filmpje maak op YouTube ? Misschien vind je dit eenvoudiger dan een hele tekst te moeten lezen . Dus wil je deze blog 'bekijken'? Ga dan naar mijn YouTube-kanaal

Make-up bij vette huid: 

Wat is een vette huid !

Een vette huid is meestal het resultaat van het talg stimulerende hormoon Androgeen ! Wanneer dit hormoon in overdrive gaat en dus TE VEEL talg produceert, zal de huid veel vlugger glimmen en vet aanvoelen.  Meestal is een vette huid te wijten aan de pubertijd en adolescentie en neemt over het algemeen af naar mate men volwassener wordt ! Maar ook bij volwassenen kan een vette huid voorkomen! Dit ook door hormonale schommelingen of zelfs genetische factoren !

Een vette huid herken je vooral aan zijn glimmend uiterlijk, brede poriën, duidelijk zichtbare mee-eters en puistjes. De huid ziet er dikker uit dan andere huidtypen, maar is wel strak. Er is dan ook minder snel sprake van rimpelvorming.

Misschien gaan sommige tips, die ik hieronder ga geven, in het begin als onlogisch overkomen. Maar ik ben zeker dat je alles veel beter zult begrijpen nadat je alles even grondig uitgepluist hebt!

Make-up bij vette huid : Reinigen 

Om het beste resultaat te halen uit je make-up begin je altijd bij het begin ... EEN MOOI VERZORGDE HUID! En hier hoort uiteraard een goede skincare bij ... 

Of je nu een droge, normale, gecombineerde of vette huid hebt ... We kunnen er niet genoeg op hameren hoe belangrijk REINIGEN is ! Als je al niet start met een goede reiniging dan zal je je huid ook niet de beste verzorging kunnen geven. 

Maar welke reiniging is nu het best bij een vette huid ? 

Niets aangenamer dan een schoon , fris en droog gevoel na een reiniging zou je denken ! Helaas doet dat strakke, droge gevoel geen goed voor je huid. Een droge huid zal juist de talgproductie stimuleren en het probleem verergeren. Kies daarom voor een milde cleanser of face wash die je huid niet uitdroogt en geen restje achterlaat ! 

Normaal wordt aangeraden om bij een vette huid minder producten op basis van olie te gebruiken ... echter zijn sommige cleansing oils hier utizondering op en dus wel geschikt om een vette huid te reinigen . De mix van oliën zorgt er namelijk voor dat je huid wordt gevoed en beschermd, terwijl je huid in balans wordt gebracht. Vuil, onzuiverheden en make-up wordt moeiteloos verwijdert terwijl acne én een droge huid wordt voorkomen. Dus laat een cleansing oil zeker niet aan de kant staan omdat je schrik hebt dat deze je huid nog vetter zou maken . 

Sla na de reiniging de Toner niet over !

Deze helpt de natuurlijke PH-waarde van de huid in evenwicht brengen, minimaliseert de zichtbaarheid van poriën en vermindert ontstekingen - alle gangbare problemen van de vette huid. Het is ook een geweldige manier voor het verwijderen van de laatste restjes make-up en onzuiverheden die achter zijn gebleven en die kunnen leiden tot puistjes

Make-up bij vette huid : Hydrateren 

Na de reiniging komen we altijd bij de hydratatie... En ja ook bij de vette huid is dit super belangrijk! Misschien zelfs nog belangrijker dan bij andere huidtypes ! 

Sommige onder jullie zullen misschien hun voorhoofd fronsen bij het lezen van dit alles en denken dat als je een vette huid gaat hydrateren, de huid nog vetter zal worden ... Zoals ik hierboven al even vermeld heb is het niet goed om een vette huid te laten uitdrogen ... Hierdoor zal de talgproductie alleen nog maar meer gestimuleerd worden en de conditie van de huid nog verergeren. 

Laat je dus niet verleiden om je huid uit te laten drogen. In feite heeft een vette huid veel vocht nodig om gezond te blijven - wat het niet nodig heeft zijn porie-verstoppende ingrediënten. Kijk voor een olievrije, lichtgewicht vloeibare of gel moisturizer voor een goede hydratatie. Voor de beste resultaten breng je dit aan over een serum, die er gaat voor zorgen dat je crème veel dieper in de huid kan dringen en dus veel beter zal werken. 

Vergeet ook je SPF niet om je huid te beschermen ! Maar als je veel last hebt van een glanzende teint dan zal het vooruitzicht van een stevige zonnebrandcrème je waarschijnlijk vervullen met angst - maar wees niet bang! Er zijn genoeg lichtgewicht, niet-vette formules beschikbaar. Of kies voor een dag crème die SPF bevat, eenvoudig en met een gelijkmatige bescherming.

Make-up bij vette huid: Extra verzorging

Ben je al goed aan de slag met een goede skincareroutine van reiniging en hydratatie? Super .. Dan ben je al heel goed op weg ... 

Maar ... af en toe wat extra verzorging mogen we zeker ook niet uit het oog verliezen ! 

Feit blijft dat , ondanks je goede reiniging en hydratatie,er nog steeds dode huidcellen en onzuiverheden zullen overblijven op de huid ! Hier 1 tot 3 keer per week extra aandacht aan besteden met een scrubje of maskertje zal hiervoor wonderen doen ! 

Verwijder je dode huidcellen met een scrubje op zuurbasis zodat de talgproductie niet gestimuleerd wordt. Gebruik best geen doek of reinigingsapparaat om te scrubben maar een peeling die geschikt is voor de vette huid ! 

Breng ook regelmatig een kleimaskertje aan om vuil en onzuiverheden uit de poriën te onttrekken. Een kleimasker is ideaal voor de vette huid omdat het ook de talgproductie onder controle houdt.  

Maar LET OP : Laat de klei nooit helemaal opdrogen! 

Klei absorbeert talg, maar ook vocht. Juist die absorberende werking maakt deze maskertjes zo populair tegen puistjes en acne. Maar als je een kleimasker te lang laat zitten wordt ook alle vocht uit je huid onttrokken.
Gevolg: je huid droogt uit en kan nadien trekkerig aanvoelen en rode plekken vertonen. 

Vergeet na je peeling of masker ook niet te HYDRATEREN... Dit om je vochtbalans op pijl te houden en ervoor te zorgen dat je talgproductie niet gestimuleerd wordt door de droge huid die je kan hebben na je peeling of masker ! 

Make-up bij vette huid :Make-up 

En dan zijn we eindelijk aangekomen aan waarover deze blog eigenlijk gaat : De Make-up !

Naast de tips die ik hierboven heb gegeven zijn er toch nog een aantal andere zaken waarmee je best rekening houdt wanneer je make-up wil aanbrengen op een vette huid . Ik leg het graag even verder uit ! 

Eerst en vooral is het belangrijk om selectief bij de keuze van make-up en je huid goed voor te bereiden ! Enerzijds doen we dit al met een goede skincareroutine maar anderzijds is een primer ook onmisbaar wanneer je een vette huid hebt . 

Een primer gaat ervoor zorgen dat de huid al iets gematteerd wordt en dat je make-up veel langer zal blijven ! Best gebruik je een primer die vrij is van olie en breng je die vooral aan op gebieden die meer vatbaar zijn om vet te worden . Denk maar aan bv de T-Zone. 

Na de primer kunnen we aan de slag met onze make-up . 

Gebruik make-up met matte afwerking en selecteer producten die geen olie bevatten ! Best ga je voor duurzame en minerale make-up ... Zo ga je voorkomen dat je poriën blokkeren en er acne ontstaat !

Extra Tip:

Gebruik een  proper penseel om de basis aan te brengen. Dit zal helpen om overtollige oliën te absorberen, zonder dat dit de olieproductie extra bevordert.

Vette huid moeten we matteren ... en met wat kunnen we dit doen? Met POEDER ! 

OH OHHH ... Laat jullie hier zeker niet aan vangen !

In tegenstelling tot wat velen hoogstwaarschijnlijk denken is het gebruik van veel poeder bij een vette huid niet zo goed . Velen denken dat poeder matteert en dus ook het 'vet' van de huid zal absorberen . Niks is minder waar... 

Gebruik poeder altijd met mate. Dit geldt trouwens voor alle make-up !

Hoewel poeders een zijdeachtige afwerking kunnen geven, bedekt te veel poeder de poriën en neemt het risico op infectie of acne toe.

  • Breng alleen poeder aan op plaatsen waar je het nodig hebt en gebruik niet te veel.
  • Gebruik doorzichtige matte formules, omdat deze de glans van elke teint verminderen.
  • Breng je toch teveel poeder aan ? Bevochtig dan een make-uppad lichtjes en dep je huid zacht om het overschot te verwijderen

Het maakt niet uit hoe smetteloos of mat je make-up er 's ochtends uitziet, als je een vette huid hebt, zal je gezicht binnen enkele uren gaan glimmen. Je huid produceert in de namiddag meer talg - een nachtmerrie als je een vette huid hebt. De redder in nood hierbij is olie-absorberend vloeipapier ! Een heel eenvoudige om overtollig vet te verwijderen met een matte teint als resultaat. Gewon het papier even lichtjes tegen de vette huiddelen drukken( niet wrijven want ander zou je je make-up wel kunnen verwijderen). Bovendien is dit heel handig om mee te nemen in je handtas en heb je altijd je beste vriend bij de hand . 

Voila, Dit was even een blogje voor degene die met de handen in het haar zitten omdat ze een vette huid hebben . Ik ben zeker dat er al een hele reeks problemen opgelost zijn voor jou! 

Heb je trouwens de linkjes gevonden die ik voor jou verborgen had ? ;-) Zoniet ... klik er gerust even op en ontdek welke producten ik voor jou geselecteerd heb ! 

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"