Lip balms en 5 redenen waarom we ervan houden

29-02-2020

Wij zijn gek op lip balms! Ze houden onze lippen mooi en blij. Maar waarom zijn we er dan precies zo dol op? Wij vertellen het je hieronder! 

#1: Lip balms houden onze lippen gezond

Gebarsten huid ontstaat wanneer je huidbarrière niet sterk genoeg is. Lip balms vormen een laagje op de huid, om de barrière te versterken en vochtverlies te voorkomen.

Kies voor lip balms met natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera of tarwekiemolie. Deze ingrediënten bevatten namelijk vetzuren, antioxidanten, vitaminen en eiwitten, calcium, magnesium en zink - allemaal belangrijk voor het behouden van een gezonde huid.

Een van onze favorieten met meer dan 10 voordelen: The ONE A-Z Lip Balm

#2: Ze fungeren als primer voor je lippen
Lip balms hydrateren je huid en sluiten vocht in. Ze fungeren als een soort primer door je lippen voor te bereiden op lipstick, zodat je alles uit je lipstick kunt halen.

Tip: breng je lip balm aan op het buitenste randje van je liplijn. Hiermee voorkom je dat je lipstick uitloopt.

Een aanrader: Tender Care Protecting Balm

#3: Ze beschermen tegen zonlicht
SPF, oftewel Sun Protection Factor, geeft de mate van bescherming tegen UVB-straling aan. Chronische blootstelling aan de zon beschadigt de huid en resulteert in rimpels en vroegtijdige veroudering. Producten met SPF 30 beschermen de huid tegen de UVB-straling van de zon.

Lip balms met SPF zijn dus altijd een goed idee, bijvoorbeeld The ONE Lip Spa Care Lip Balm

#4: Het antiverouderende effect
De huid op onze lippen is erg kwetsbaar. Daarom worden tekenen van veroudering hier eerder zichtbaar dan op andere gebieden van het gezicht. Kies daarom voor lip balms met ingrediënten die de huid volume geven en op die manier lijntjes verminderen.

Een van onze favorieten: Giordani Gold Rejuvenating Lip Balm

#5: Die hemelse geur
Lip balms geven een boost lipverzorging met heerlijke ingrediënten zoals kokosnoot, vanilline of zomerfruit, die je lippen een hemelse geur geven.

Een lip balm die je zeker op wil eten: Love Nature Lip Balm Melon