Hot en Trendy met Rode lippen 

01-02-2022

Hot en Trendy met rode lippen ! Ja je leest het goed ! Dit jaar zijn Red lippies terug helemaal in.  De laatste jaren droegen we over het algemeen minder felle lipstickkleuren en kozen we eerder voor neutrale tinten . Het dragen van mondmaskers had hier zeker grote invloed op . In het nieuwe jaar gaan we ons daar echter  niet meer door laten beperken en gaan we opnieuw voor mooie rode lippen. 

Wist je trouwens dat ik nog veel meer tips en tricks heb om jou make-up top te maken ? Mijn Gratis E-book helpt je alvast op weg . 

Ben je niet zo een lezer maar luister je liever naar wat ik over hot en trendy rode lippen te vertellen heb? Stem dan af op mijn youtube- kanaal !

Hot en Trendy met Rode lippen: 

De kleur Rood 

Zeg niet zomaar rood tegen rood . Er zijn ontelbare soorten rood. Denk maar aan baksteenrood, rozerood, oranjerood, ... maar ook scarlet red, military red, burgundy ,... noem maar op ! 

Rood is eigenlijk een tint die bij iedereen terug te vinden is op lippen en wangen. Het is een trend die heel natuurlijk bij onze huid staat. Het is een kleur die het op één of andere manier bij iedereen goed doet.

Naast lipstick komt de rode tint dit jaar ook volledig terug in andere texturen zoals blush . 

Tot zo'n drie, vier jaar geleden lag de focus totaal niet op blush. Dat kwam vooral door de jonge generatie, Gen-Z, die liever voor een perfecte, flawless make-up look ging met een highlighting contour.  Nu staat blush opnieuw in de schijnwerpers en spelen we met texturen en opvallende plaatsingen. 

Iedereen kan rood hebben. Maar vind je deze toch een beetje te fel dan kan je deze kleur een beetje afzwakken door te vermengen met concealer in je eigen huidskleur en dan  onder je ogen plaatsen. Dat staat iedereen heel jong en onschuldig.

Je kunt ook een beetje van deze kleur vermengen met je dagcreme of serum en deze mix inmasseren voor een natuurlijke glos. Het geeft een soort vloeibaar crémé effect  waar je de huid doorheen ziet. Je hoeft dus echt niet aan de slag met een zware blush poeder, maar je kan spelen met crémige texturen en die onder je ogen plaatsen en over de brug van je neus, of hoog op je wangen en over je neus,...

Datzelfde geldt ook voor de lippen. We gaan voor een doorzichtig rood effect .  Dit zie je ook op de social media gebeuren. Daar gaan tinted lip balms ,die eruit zien als je lippen zelf maar dan met een hint van kleur, momenteel viraal. Je kunt dus echt met rode waasjes spelen. 

Hot en Trendy met Rode lippen: 

Hoe bepaal je jou persoonlijke red lippies ?

Voordat je je lippen gaat voorzien van een mooi rood kleurtje, is het belangrijk dat je kiest voor een lippenstift die past bij je huidskleur. Er zijn namelijk heel veel verschillende rode tinten lippenstift. Niemand zit te wachten op een flets gezicht, toch? Daarom is het een handige richtlijn om te kijken of jouw huid een warme of koele ondertoon heeft. Staan zilveren sieraden jou het beste? Dan heb je een koele ondertoon en zal je het mooist schitteren met koele tinten lipstick zoal donkerrood of kersenrood. Je hebt een warme ondertoon als gouden sieraden je beter staan. In dat geval zullen warme roodtinten zoals oranjerood en bruinrood je het beste passen.

Test de lippenstift tijdens je zoektocht niet op de achterkant van je hand, maar op je vingertoppen. De kleur van je vingertoppen lijkt namelijk het meest op de kleur van je lippen. EN  koop er gelijk ook een bijpassende lippotlood bij! 


Hot en Trendy met Rode lippen : 

Voor welke rode lippies ga jij ?    

Naast de het doorzichtig rood effect, waar ik hierboven reeds over sprak, zijn er uiteraar nog veel andere manieren om die perfecte rode lippies te bekomen . Het is een kwestie van waar jij je het beste bij voelt uiteraard. Voor het beste resultaat is het ook super belangrijk om je lippen goed te verzorgen en te hydrateren. 

Maar laat ik even enkele mogelijkheden van red lippies uitleggen : 

1) Kleurverloop 

Hier draait alles om blenden en om een samenspel van lipstick en lippotlood. Breng wat rode lippenstift op het midden van je lippen aan met je vinger en vervaag de kleur richting de contouren. Of omlijn je lippen met een lippotlood en vervaag deze kleur richting het centrum van je lippen.

2) Lippotlood 

Ga aan de slag met een lippotlood en countour die lippen ... Je mag zelfs een beetje over de liprand gaan ... Klein beetje uitblenden en klaar is kees ...  

3) Lipglossje

Ga je net over je liprand met je lippotlood kan je er ook nog een extra glossje over doen . Zo creëer je een supersensueel effect (alsof je je lippen met je tong bevochtigd hebt). Hoogglanzende gloss is bovendien ideaal voor iedereen die graag vollere lippen wil. Je lippen lijken direct voller en meer 3D. Hier sla je dus  twee vliegen in één klap: gloss is corrigerend en anti-aging.

4) Volle red lippies 

Wil je echt voor die volle sensuele rode lippen gaan ? Breng dan eerst een goede foundation of concealer aan om je natuurlijke lippigment te neutraliseren, zodat je lipstick nog beter zal opvallen. Dep je lippen met een tissue en verwijder oneffenheden . 

Na deze basis is het tijd om de lipstick aan te brengen . Voor een net resultaat kun je dit doen met een lippenpenseel. Begin in het midden van je lippen en eindig aan de zijkanten. Zo kun je hoeveelheid kleur op je lippen bepalen. Als je jouw gewenste kleurtoon hebt, doe er dan nog een laag op, zodat de lippenstift langer blijft zitten.

En als finishing touch ga je nog even met een lippotlood over je liprand . Deze zal vervaging van je lipstick voorkomen. Voor een zachtere look, breng je het lippotlood aan de zijkant tot de bovenkant van je lip aan en veeg dit naar binnen met je vinger. Breng als laatste nog een beetje transparant poeder op je lippen aan, zodat deze beter blijft zitten. 

EXTRA TIP :

Wil je jouw lippen extra laten opvallen? Breng dan een witte eyeliner op je lippen, voordat je de foundation of concealer opdoet. Vergeet niet om dit uit te vegen met een lippenpenseel of je vinger. Zo verdwijnt het natuurlijke pigment van je lippen helemaal en komt de rode lippenstift kleur tot zijn recht. 

EXTRA TIP 2:

Lippenstift op je tanden is verre van charmant! Dit kun je voorkomen door na het aanbrengen van de lippenstift, je wijsvinger in je mond te doen. Zo voorkom je een glimlach met rood gekleurde tanden ;-)
Breng als laatste nog een beetje poeder op je lippen aan, zodat deze beter blijft zitten. Zo, you're ready to retro-go girl!

Ben jij ook klaar voor je Red lippies na het lezen van deze blog ? 

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Onze blogs automatisch in je mailbox ?

Registreer dan hier : Aanmelding Blogs

Wil je aan de hand van deze blog inspiratie op doen ?

Breng zeker een bezoekje aan onze webshop: www.beautique4everyone.be

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!