Goud, Zilver of Rosé ... Welk type ben jij ?

17-12-2021

Goud, Zilver of Rosé... welk type ben jij ? Een vraag die vooral nu met de feestdagen bij zal  velen opkomen ! Uiteraard kan je een eigen voorkeur hebben en dat is zeker ok ! Maar de keuze is niet altijd voor iedereen even eenvoudig . En hier ben ik dan ... de redder in nood ! Even een kort Blogje om jullie te helpen bepalen welk type jij  bent ! Zodat jij zal Shinen met je Gouden, Zilver of Rosé make-up, juwelen of andere accessoires . Let's Go !

Goud, Zilver of Rosé... Welk type ben jij ? 
Bepaal je ondertoon 

Er wordt vaak gedacht dat vrouwen met blond haar het beste  kiezen voor zilveren items en dat gouden sieraden het beste passen bij vrouwen met bruin of zwart haar. Hoewel we dit veel zien, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Zo speelt je huid, met name de ondertoon van je huid, een grote rol in welke kleur sieraden het mooist bij jou past. 


Hoe bepaal je nu die ondertoon? 

Dit kan met een aantal eenvoudige trucjes :

* De Techniek volgens Make-up Artist Sarah-Jane Froom :

Deze techniek is echt zo eenvoudig als iets . Sara-Jane legt het zelf graag uit : 

"Erachter komen wat je ondertoon is, is gelukkig niet zo moeilijk. "Om dit te achterhalen hoef je alleen maar een stuk wit papier naast je gezicht te houden. "

"Als je er dan wat geel of goud uitziet, betekent dit dat je een olijf/gouden ondertoon hebt. Als je er wat rood of roze uitziet, betekent dit dat je een koele ondertoon hebt. Daarnaast kan het ook nog dat je geen van beiden bij jezelf spot. In dat geval heb je een neutrale ondertoon."

"Aan de hand van je ondertoon kun je vaststellen welke kleur bij jou past. Gouden sieraden staan het beste bij degenen met een olijf of gouden ondertoon en zilver past beter bij koele ondertonen." 

* De Techniek met de "Veins" :

Heb je al even naar de binnenkant van je pols gekeken ? Zijn je aderen blauw? Dan betekent dit dat je een koele ondertoon hebt. Ogen ze eerder groen? Dan heb je een warme ondertoon. Kan je niet echt onderscheiden of je nu blauwe of groene aderen hebt? Dan kun je er vanuit gaan dat je een neutrale ondertoon hebt. In laatstgenoemde geval heb je overigens geluk. Zowel gouden als zilveren sieraden staan goed bij personen met een neutrale ondertoon.

* De Techniek met Folie:

Nog een manier om je ondertoon te bepalen is gaan testen met zilver- en goudfolie onder je gezicht. Past de zilverfolie beter, dan heb je een koele ondertoon. Als de goudfolie beter bij je past dan heb je een warme ondertoon. Sta je met beide folies? Dan ben je een lucky girl, want dan staan zowel zilver als (rosé)goud jou!

* De Techniek Let's go to the beach!

Velen zullen nu vast en zeker de wenkbrauwen fronsen bij de gedachte dat je je ondertoon zou kunnen bepalen door naar het strand te gaan ! Niets is minder waar ! Echter zal je voor deze test een beetje geduld moeten hebben of nu direct een strandvakantie boeken (lol). Wist je dat je na een dagje strand er namelijk ook achter kan komen welke ondertoon jouw huid heeft? Bruin je gemakkelijk na zo'n dagje? Dan heb je een warme ondertoon. Verbrand je snel en kleurt je huid rood, dan heb je een koele ondertoon. Ook als je eerst rood wordt en later mooi bruin kleurt.

* De Techniek Mirror,Mirror on the Wall... 
Heb je wel eens goed gekeken naar je mooie ogen en haardos? Beiden verklappen namelijk ook de ondertoon van je huid. Heb jij blauwe of groene ogen en platina of askleurige tinten in je haar? Dan heb je een koele ondertoon en dus: zilver! Heb jij bruine ogen en gouden of koperen tinten in je haar? Dan scoor je zeker met goud want je huid heeft een op en top warme ondertoon !

Goud,Zilver of Rosé... Welk type ben jij ? 

Wat met Rosé ?

Ieder heeft wel zijn eigen voorkeur. De ene verkiest Goud, de ander zilver en dan nog een ander verkiest Rosé ! Met de hierboven uitgelegde technieken zijn we er ondertussen wel al aan uit welke ondertoon het best bij Goud en zilver past ! 

Maar wat met Rosé? 

Hoewel deze kleur minder vaak gespot wordt, is het een elegante kleur. Rosé staat het beste bij een warme ondertoon en bij mensen met een neutrale ondertoon. Niet zo heel gek, als je erover nadenkt. Zo heb je natuurlijk roségoud en gaan rosé kleurige sieraden perfect samen met gouden jewellery.

Zo ... nu ben ik benieuwd hoe jij hiermee aan de slag gaat ! 

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Onze blogs automatisch in je mailbox ? 

Registreer dan hier : Aanmelding Blogs

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"

Wil je aan de hand van deze blog inspiratie op doen ?

Breng zeker een bezoekje aan onze webshop: www.beautique4everyone.be

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!