De kracht van kleur !

28-07-2021

De kracht van kleur ! Velen onderschatten dit maar kleur heeft wel degelijk een invloed op het welzijn van lichaam en geest ! Kleuren geven vibraties af die waargenomen worden door onze ogen, waardoor ze niet alleen invloed hebben op onze emoties maar ook op onze bloeddruk, ademhaling en zelfs onze lichaamstemperatuur! 

In deze blog wil ik het vooral hebben over de invloed van kleur op onze emoties .... want om je goed te voelen in je vel is het toch wel belangrijk dat je emoties in balans zijn . En dit ga ik uiteraard doortrekken naar mijn ''Dada' : Make-up ! 

Jawel, door bepaalde kleuren make-up te gebruiken zal je ook kunnen inspelen op je emoties en dus veel krachtiger in het leven staan ! Lees dus vooral verder en dan zal alles duidelijk worden ! 

De kracht van kleur : Energie 

Dat kleur een helend effect kan hebben, weten we eigenlijk al heel lang. Denk maar aan het gebruik van kleurtherapie. Reeds 2000 jaar voor Christus was men in India al aan het experimenteren met kleurtherapie en gebruikten ook de oude Egyptenaren kleuren met een therapeutisch doel. 

Kleur straalt energie uit ! Kleuren zijn als het ware zelfstandige krachten waar het lichaam duidelijk op reageert ! En ze hebben het vermogen  om de interne functies (temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) in evenwicht te houden, ondanks invloeden uit de omgeving.

De kracht van kleur: Betekenis

Kleuren die je gebruikt in je dagelijks leven of die je draagt in je kledij, make-up  enz hebben een grote invloed op je emoties. Elk kleur heeft een uniek effect op je gemoedstoestand en ik geef je hieronder graag een kort overzicht : 

De kracht van kleur: 

Hoe begin je met kleur? 

Kleur kan je een vrolijk, zelfverzekerd of energiek gevoel geven. Genoeg redenen dus om dit ook in je make-up te omarmen. Want hoewel iedereen wel één gekleurd item in de kast heeft hangen, zijn we met ons gezicht vaak wat minder experimenteel. En dat is zonde.
Met de juiste kleuren make-up kun je laten zien wie je bent zonder je persoonlijkheid te verhullen maar die net te benadrukken. En wat is er nu leuker dan volledig jezelf te zijn en dit ook uit te stralen ! 

Belangrijk bij het bepalen van welke kleuren je het best gebruikt is dat je weet welke huidtint je hebt ! Verschillende huidtinten komen nu eenmaal beter (of slechter) uit met bepaalde kleuren. Bij een verkeerde keuze van kleur kan je er grauwer, minder levendig, ... uitzien . Kortom, totaal het tegenovergestelde om jou persoonlijkheid volledig naar boven te halen . En dit heeft uiteraard ook invloed op hoe je je voelt.

Om de juist kleuren te bepalen is het ook belangrijk dat je het verschil tussen koele (blauw, paars, roze, wit, zwart,... ) en warme ( rood, oranje, bruin,... ) kleuren kent. 
Maar let op : ook deze kleuren kunnen een tegenhanger hebben ... Zo is wit bv een koele tint maar beige of crème is dan weer de warme tegenhanger van wit. Anderzijds is rood een warme kleur met als koele tegenhangers bv roodroze en wijnrood.  

Naast de kleuren van kledij en make-up heeft ook de huid een koele of warme ondertoon . Om dit te bepalen kijk je het best naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Heb je blauwe aderen dan heb je een koele ondertoon. Bij groene of paarse aderen is je ondertoon warm.

Neem de proef op de som en ga voor jezelf even na welke ondertoon je huid heeft .

Witte huid  

Heb je een witte huid dan kan je zowel een koele als warme ondertoon hebben ! 

Bij een koele ondertoon kies je best voor kleuren als  koel donkergrijs, marineblauw en bos- of smaragdgroen. Je kan alles iets warmer maken door een crème-witte kleur toe te voegen. Houd je van felle kleuren passen koningsblauw, rood en hardroze jou het beste.

Heb je een witte huid met warme ondertoon dan zijn oranje, wijnrood, okergeel, bruin en olijfgroen volledig jou ding. Lichte pasteltinten gaan jou ook beter af dan iemand met een koele witte huid . 

Getinte huid 

Een getinte huid heeft over het algemeen een warme ondertoon en heeft het iets gemakkelijker dan iemand met een witte huid . Eigenlijk kan een getinte huid alle kanten op.  Zowel felle kleuren als pasteltinten staan je goed. Maar kijk uit met groene of gele tinten die te dicht bij je huidskleur staan. Beter kies je dan voor een zachtroze of ijsblauw.

De kracht van kleur: 
Klein trucje voor een 'bruinere' huid!

Iedereen droomt wel van een mooi gebronzde huid maar velen zien het zonnen en de zonnebank niet echt zitten om aan zo een bruin velletje te komen. Ook bruint niet iedereen zo vlot dat ze na een paar uurtjes zon al een mooi kleurtje hebben. 
Wist je dat je met het gebruiken van de juiste kleur je huid ook bruiner kan doen lijken ? Zeker mensen met een eerder bleke huid zullen dit graag lezen ! 

Felle en neonkleuren :

Neontinten als fluorescerend oranje of roze gaan echt wel knallen op je huid. Maar als makeup gaan deze misschien toch net iets overdone zijn. Een mooi alternatief hiervoor is een koraaltint die alle warme ondertonen in zich heeft en een aanvulling vormt op de warme tinten in je huid. Wil je toch voor die flashy neon gaan ... gebruik deze dan bv als nagellak !


Wit : 

Met wit ben je altijd goed als het aankomt om die sunkissed look nog meer te versterken . Zowel in je kledij als make-up !


Lila en pasteltinten: 

Ben je meer voor een subtielere en minder felle kleur dan zijn tinten als lila, pastelpaars, hemelsblauw, lichtroze, pastelroze, ... helemaal je ding om je huid net dat ietsje bruiner te doen lijken. 


Turqoise : 

Turqoise bezorgt je al meteen een echt vakantiegevoel en zowel met feller als lichter turqoise zal je huid mooi bruin worden ! 


Licht- en Goudgeel :

Lichtgeel werkt net als wit en goud reflecteert het licht, waardoor je huid er nog stralender uitziet. Ook gouden glitters helpen om je huid er bruiner uit te laten zien en je geeft er bovendien ook nog een kleine Glamourtouch aan ! 

Zo , met deze tips kan je alvast op weg om te bepalen welke kleuren je gaat gebruiken in je make-up ! 

Eigenlijk hoef je maar 3 Stappen te ondernemen : 

1) Bepaal je emotie 

2) Bepaal de ondertoon van je huid 

3) Bepaal of je nog die extra bronzed touch wil tevoorschijn toveren 

Heb je deze 3 zaken voor elkaar dan kan je aan de slag om die stralende persoonlijkheid volledig tot zijn recht te laten komen . Ben je er ook klaar voor ? Ik hoor het graag ! Of ik help je hierbij ook graag verder :-)

Helpt dit blog jou?

Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !

Heb jij een vraag?

Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone

Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?

Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?

Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!

 "Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"